SCM player skins

2014. augusztus 22., péntek

Szereplők

 Réka (16) 




     Netti (16)            

Kristóf (17)             

  Patrik (16) 
Márk (17) 

              
Rebeka (17)              



Lili (16)                                               



Tomi (16)                                                       



Tina (16) 



                                                              Krissz (18) 
    
                                                                                                                                                       

Bence (17)  


2. Első nap (szept. 1.)

Reggel már fél hatkor fent voltam, mert jól akartam kinézni a suli első napján. Letusoltam, hajat mostam, reggeliztem (majdnem a müzlistálba döntöttem a fejemet, olyan álmos voltam), fogat mostam, aztán elkezdtem a sminkelést. Nem akartam túlzásba vinni, úgyhogy csak egy vékony tusvonalat húztam, hogy kiemeljem zöld szemeimet, szempillaspirált tettem fel, és egy kis labellot a számra. Szerencsére alapozót nem kellett tennem, mert a bőröm szép barna lett a nyáron, és a sok D-vitamin a bőrhibákat is eltüntette. Néhány szeplő is megjelent az orromon.
 -Na és a hajammal mi legyen?-kérdeztem a tükörképemtől, és a hosszú, sötétbarna hajamat néztem. Úgy döntöttem, hogy mivel még van időm indulásig, kiülök, olvasgatok egy kicsit, és hagyom, hogy a nyári nap (már amennyire a nap süt reggel negyed 7-kor) megszárítsa. 
Kb fél órát lehettem kint, mire szép hullámosra száradt. Felvettem a kikészített ruhákat, mivel nem kellett ünneplőben menni, így azt hordtam, amit szerettem volna. Egy szűk, vágott gatyát, egy lenge fehér pólót, és egy fekete cipőt vettem fel, arany kiegészítőkkel. Vetettem magamra egy utolsó pillantást, és elégedetten elmosolyodtam. Az órámra néztem; 7:13. Pont időben vagyok, simán beérek  7:45-re, mert 10 perces az út kocsival. 

-Máááááárk – kiabáltam a bátyámnak, jelezve, hogy indulhatunk.
Anya száját húzogatva jött be.
-Mi az, mi történt?- kérdeztem rosszat sejtve.
-Sajnos Márk ma nem tud bevinni, megbetegedett.-mondta.
-Mi? És akkor miért nem szóltatok előbb? Jézus, gyalog vagy 30 perc az út!-kiabáltam kétségbeesetten. Első nap elkésni?! Na jó, ha futok talán éppen beérek.
Gyorsan, még kicsit mérgesen puszit adtam anyunak, és egy hangos "ELMENTEM" kiáltással mindenki mástól is elköszöntem és már futottam is. Kiléptem a kapun, szerencsére tegnap anyu már megmutatta a teljes útvonalat, úgyhogy tudtam, merre menjek.
Kissé ziláltan érkeztem meg a suli kapuhoz. Az órámra néztem; 7:41. Basszus! És még a termet is meg kell keresnem. Szerencsére a portás ott volt, és megmondta, hol a terem.
Végig mentem a folyosón, most már kissé lazábban (nem futottam, mint egy őrült).
Hirtelen mellém lépett valaki, ugyan ahhoz az ajtóhoz lépve. Ránéztem, és azt hittem csak képzelődöm! Nála helyesebb fiút még életemben nem láttam. Barna, kócos haj, kékeszöld szemek... Egyszerűen tökéletes. Egy egyszerű fehér pólót és egy farmert viselt, de olyan volt, mint egy modell. Na úgy tűnik Márknak akadt egy vetélytársa, mosolyodtam el a gondolatra. Apró mosolyra húzódott a szája, biccentett egyet, és belépett a terembe.
Most vettem csak észre, hogy idáig visszatartottam a lélegzetemet, úgyhogy kifújtam magam, és én is beléptem. A tök üres terembe. Vagyis majdnem üres, csak mi ketten voltunk bent, ő és én.
-Rossz helyre jöttem? 10 b, nem? - kérdeztem a sráctól kissé zavartan.
-A tökéletes helyen vagy – elmosolyodott, és kacsintott egyet.
Rámosolyogtam, és reméltem nem pirultam el nagyon, miközben leültem egy pad tetejére.
- Réka vagyok.
- Tudom. - mondta, és mélyen a szemembe nézett.
- Tényleg? - húztam fel a szemöldökömet.
- Nem. - röhögte el magát, és előhúzta a zsebéből a telefonját. Erre csak megforgattam a szememet és én is elővettem a telefonomat, és megírtam anyunak, hogy beértem.
Csak úgy megérzésből a fülemhez kaptam. Hiányzott az egyik fülbevalóm! Basszus, anyu ki fog nyírni! Az övé a fülbevaló. Éppen keresni kezdtem volna, amikor bezúdult egy csapat diák. Mivel ez a kéttannyelvű osztály, és nagyon jó angol tudás kell ahhoz, hogy bekerülj, nem voltunk túl sokan, csak 12-en. Ezért is van csak 6 pad, két sorban elhelyezve. Ebből a 12-ből egyébként csak 5-en voltunk lányok. Ezeket már tudtam a honlapon lévő névsorból. Egy virágos ruhás, szőke hajú csaj jött oda hozzám vigyorogva:
-Jól elvoltál Kristóffal?-kérdezte a szemöldökét húzogatva.
-Kivel?- kérdeztem vissza. Erre a srác felé fordult, akivel beszéltem. Csak hogy ő már javában smárolt egy fekete hajú csajjal.  
Grimaszt vágott.
-Nem tudom mit akar vele Kristóf. Tavaly júniusban jöttek össze, de akkor még mindenki azt hitte, hogy csak egy egy-két hónapos dolog. Tinával nem lehet megmaradni tovább. És egyébként meg Tina már többször is megcsalta, és ezt tudja is mindenki.
Bólintottam egy aprót, jelezve, hogy felfogtam a dolgot. Én is feléjük néztem, és most már az információk tudtával néztem végig rajtuk. Nem értem, egy ilyen fiú miért ragaszkodik ennyire egy ilyen lányhoz, hiszen akárkit megkaphatna.
- Na mindegy. - mosolygott rám – egyébként Netti vagyok.
- Réka. - mosolyogtam vissza.
Ekkor jött be a Tanár úr:
-Rendben gyerekek, most már halkítsatok magatokon. Mindjárt megkapjátok az ülésrendeteket. De előbb! Mint láthatjátok, új diák érkezett hozzánk. Köszöntsétek Rékát!- erre pár fiú benyögött egy lassú „szia Réka”-t, mintha csak valami Anonim Alkoholista gyűlésen lennének. – Réka kérlek állj fel, és mondj pár szót magadról.
-Öhm. Oké. – álltam fel – Szóval. Réka vagyok, Szegedről jöttem ide. –és leültem.
-Jaa és ha valaki talál egy darab fülbevalót az adja már ide légyszi. Köszi- Álltam fel, majd ismét leültem, most már véglegesen. Erre páran elnevették magukat, egy fiú meg csak úgy elkezdte keresni.
-Hogy nézett ki? – kérdezte egy sötét hajú srác, és koncentrálva nézegette a padlót.
-Hát fekete, és van rajta egy kis cucc.- fejeztem ki magam értelmesen, miközben felé fordultam.     Jesszus, itt minden fiú ilyen helyes?!-gondoltam magamban, amikor megláttam a sötét hajú, kreol bőrű, barna szemű fiút.
-Jól van, Rékának köszönjük a bemutatkozást, Patrik leülni, majd megkeresitek szünetben. Most pedig az ülésrend: Ablakfelőli oldalon jobbról balra haladva tehát:
Első pad:
Máté és Rita                               Tomi és Lili
Peti és Anett                           Réka és Patrik
Tina és Tibi                               Kristóf és Gergő - sorolta fel a neveket.
Mindenki behelyezkedett, én a sötét hajú fiú, azaz Patrik mellé ültem.
-Pszt.- nyújtotta felém a fülbevalómat mosolyogva.
-Köszi, életet mentettél.-nevettem el magam megkönnyebbülésemben.
A tanár figyelmet kért, és elkezdte sorolni a teendőket, órarendet stb… Első szünetben mindenkivel beszéltem kb, csak Tina nem jött oda bemutatkozni. Szerencsére elég jó a névmemóriám, így második szünetre már mindenki nevét tudtam. Az teremben voltunk, mindannyian, a padokon ülve, csak Tina nem, ő már a második óra végén hangosan bejelentette, hogy elmegy és megigazítja a sminkjét. Hát. Oké. Köszi, hogy szólsz.  Velem szemben ült Netti, mellette Kristóf, mellettem pedig Patrik. Kristóf a telefonján írogatott valamit, úgyhogy nem nagyon szólt bele, csak néha felröhögött, ha olyat mondtunk. Egyszer, a szünet fele körül miközben magyaráztam valamit, elkezdett nézni. Már kb 2 perce nézett engem, úgyhogy megelégeltem, hogy ne vegyek róla tudomást, és elkezdtem visszabámulni. Erre elmosolyodott, és éppen mondani akart valamit, amikor Tina bejött a terembe, egyenesen Kristófhoz, aki erre elkapta a tekintetét rólam. Megállt a fiú előtt, és belesuttogott a fülébe, hogy csak ő hallja, és felénk fordult, hogy lenéző tekintettel végignézzen rajtunk, majd elhúzta Kristófot, ki az ajtón. Kristóf még egyszer visszanézett, és rám mosolygott egy aprót.
Látszott Nettin és Patrikon, hogy ha nem is értették a jelenetet (ahogyan én sem), de észrevették, hogy valami történt.
Negyedik órán azon gondolkodtam, mennyi mindent megtudtam már az osztály tagjairól: Nettit már most megszerettem, nagyon őrült csaj. Patrik nagyon jófej, Kristóf legjobb barátja. Kristóf.. na jó, róla nem tudtam meg túl sok dolgot. Annyit, hogy még pár éve a szüleinek elég durva válása volt, ami nagyon megviselte. Gergő nem egy nagy észlény, de akkorákat lehet rajta szakadni.:D Lili nagyon aranyos, és megtudtam, hogy az anyja az igazgató. Gáz lehet, suliban is vele találkozni. Amúgy a stílusát is nagyon szeretem, van pár pc-je, és, mint kiderült azért van hosszú ujjúban, mert kivarratta a karját, és az anyja még nem tudja. Ah, ha én ilyet csinálnék… Anyu tuti kinyírna. Tina ahogy hallottam nem a kedvességéről híres, és nem is egy nagy szent… Tominak láthatóan tetszik Lili, és szerintem Lilinek is ő. Erről amúgy mindenki tud, csak ők ketten nem. Peti nagyon kedves velem, de róla sem hallottam jót. Plusz Netti exe, szóval tabu. Máté csak bemutatkozott, aztán visszatért a könyvéhez, szóval róla nem tudtam meg túl                sokat. 
***
Mikor hazafelé sétáltam, megállt mellettem egy ezüst Ferrari, és lehúzta az ablakot. Először csak Tinát láttam, ahogy dühösen mered maga elé, majd Kristóf hajolt ki a vezetőoldaláról:
- Kell egy fuvar? - kérdezte.
- Nem köszi, nem akarok zavarni. - mondtam, és már indultam is volna tovább.
- Szállj be, nem zavarsz. - mondta, Kristóf a szemembe nézve.
- Oké - vágtam rá. Mi?! Nem oké! Ennek a srácnak komolyan igézőek a szemei.
Szóval beszálltam, és kicsit kényelmetlenül, de elhelyezkedtem. És ekkor hívott Bence, a legjobb haverom. Jaj, de hiányzik már, pedig kevesebb, mint egy hete láttam. Mondtam egy „bocsi ezt felveszem”-et, és már le is nyomtam a gombot.
- Hé bébi. Na milyen az első nap?
- Jó, nagyon jó, de nagyon hiányzol. – Egyszerre voltam szomorú, és boldog is, amikor hallottam a hangját.
- Te is nekem. - mondta, és hallottam a hangján, hogy mosolyog, aminek már a gondolatára én is elmosolyodtam. – Gáz nélküled a suli. Egész nap a falat bámulom, és magamban beszélek.
- Képzelem. - nevettem, mert tudtam, hogy Bencének milyen is lehet valójában. Most, hogy Márk nincs már ott, az összes csaj csak őt akarja, és amúgy is teli van haverral.
- Komolyan. Anyám már pszichológushoz akar küldeni. - mondta, én meg mosolyogva piszkáltam a körmömet. Felnéztem, és láttam, hogy a visszapillantóból Kristóf néz rám, de amikor megláttam, elkapta a tekintetét. Tina éppen kente fel a plusz réteg szájfényeket, szóval nem látta a dolgot.
- Figyelj, most leteszem, majd otthon hívlak. - mondtam, és kinyomtam, mert megérkeztünk. Kiszálltam, a lehúzott ablakán benéztem Kristófra, és megköszöntem, hogy elhozott, ő pedig rám sem nézve biccentett egyet, és már el is hajtott. Mi van? Csináltam valamit?! Ő akart elhozni, nem?

Köszöntem a családnak, Márknak bevittem a gyógyszert (szegény elég rossz állapotban volt), majd bementem a szobámba. Beindítottam egy Pretty Little Liars részt a laptopomon, és kényelmesen elhelyezkedtem.